…lubisz herbatę?
Postaram się, abyś ją poznał i polubił jeszcze bardziej!
 
Podczas naszego spotkania:
– usłyszysz krótką japońską baśń z książki „Czarodziejski Imbryczek”
– skosztujesz 8 herbat z różnych stron świata (zabawimy się w herbacianego kipera)
Aby uważniej rozsmakować się w herbacie będziemy ją nie tylko smakować, ale i wąchać oraz dotykać jej liści.
 
Na to nasze spotkanie mam dla Was przygotowane takie oto herbaty:
– jaśminowe perły smoka feniksa,
– białą herbatę kwitnącą „Sekretne kwiaty”,
– herbatę Pu Erh 10 letni, którego zaparzymy w stylu chińskiej ceremonii Gong Fu Cha,
– mleczną herbatę oolong,
– sproszkowaną japońską herbatę matcha (używanej w japońskiej ceremonii chanoyu),
– wyjątkową czarną herbatę Kenia Rhino porównamy z czarną herbatą uprawianą na Sri Lance,
– spotkanie herbaciane zakończymy przygotowaniem wyjątkowej, rozgrzewającej, pachnącej korzennymi przyprawami herbaty masala caj.
 
Dla kogo kierowane jest to spotkanie?
– dla wszystkich, którzy lubią herbatę i pragną poznać jej prawdziwy smak
– dla tych, którzy chcę nauczyć się co zrobić, aby herbata oddała nam to, co w sobie ma najlepszego
– dla tych, którzy szukają sposobu na kreatywne spędzanie czasu
– idealne na spędzenie czasu z koleżanką, mamą, dzieckiem, dziadkiem, babcią lub partnerem
– dla osób, którzy chcą się zatrzymać zapominając o hałasie świata
– dla tych, którzy chcą się rozwijać i szukają nowych smaków
 
Termin: 30 stycznia (sobota) od 10:00 do 12:30
Czas trwania warsztatu: 2-2,5h
Miejsce: CUD-Centrum Usług Dowolnych, Katowice ul. Piotrowicka 58 (wejście od ul. Panewnickiej)
Koszt: 80 zł /os.
 
Rezerwacja miejsca pod adresem email: ekoradzionkow@gmail.com
cud@cud.katowice.pl
 
Po otrzymaniu mailowego potwierdzenia zapisu na listę uczestników prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 30zł*
Nr konta bankowego: 63 1050 1230 1000 0090 9469 1889
W tytule proszę wpisać: CUD herbata + Imię i Nazwisko
 
*Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania lub przełożenia warsztatów jeśli nie zapisze się określona liczba uczestników lub jeśli sytuacja pandemiczna ulegnie zmianie.
 
Gorąco zachęcam abyśmy się spotkali przy herbacie.
Ewa Paluszkiewicz
 
O mnie: na ścieżce herbaty jestem już kilkanaście lat zarówno zawodowo jak i z pasji.
Uczestniczyłam w konkursach zaparzania herbaty: Tea Brewers Cup w Cieszynie w 2015 oraz
Tea Masters Cup w Krakowie w 2016. Uwielbiam spotykać się z ludźmi przy herbacie, prowadzić warsztaty i degustacje herbaciane – odsłaniać tajniki zaparzania herbaty i pokazywać bogactwo jej smaków.